İnternet, cep telefonu ve sosyal medyalar hayatımızın tamamını kuşatmış durumda. Bunlar eğer olması gerektiği gibi kullanılmazsa bilmeliyiz ki, bermuda şeytan üçgeni etrafımızı çepe çevre sarmıştır. Bugün yazıma bu konuyla devam etmek istiyorum. Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi teknolojinin hizla gelişmesi ve ilerlemesi insan hayatına olumlu ve olumsuz etkileri olmuştur. Düzgün bir şekilde kullanmadığımız takdirde de hayatımız içinden çıkılmayan bir hal almaktadır. Sosyal medya, cep telefonu ve internet dünyasında yaşanan acı olayların şahidi olmuşuzdur.
Hatta bir gün haber sitelerinde dolaşırken Amerikalı bir adamın bilgisayar başında öldüğünü okumuştum. Bununla beraber aile içinde ki iletişim kopukluğu, aile için muhabbetin noksanlığı, çocuklarımızın başı boş büyümesi, yeni yetişen gençliğin ölçü, ahlak ve görgü kurallarının çok dışında olduğunu dile getirmemizin sebebi işte bu bermuda şeytan üçgeninin doğru kullanılmadığındandır.  Uyku saatlerimizin dışında günümüzün neredeyse tamamını internet veya cep telefonunun başında geçiriyoruz. Düşünemeyen, bilinçsiz, eğitimsiz birer fertler haline geldik. Dolayısıyla bizlerden gelecek nesillerin halini siz düşünün.
Peki ne yapmalıyız, bunların hepsinden kurtulmalı mıyız?
Hayır, elbetteki ortadan kaldırmamalıyız. Fakat kullanımı noktasında kendimize bir program çizmeli ve günümüzün tamamını bunlarla öldürmemeliyiz. Kullandığımız saat dilimi içerisindede bilgimizi ilmimizi arttıracak bilgilerden istifade edecek şekilde değerlendirmeliyiz. Bu manevi alemimiz içinde böyledir, Peygamberlere, İslam alimlerine baktığınızda nefislerini öldürmemişler, kendilerini Allah’a (C.C.) ulaştıran bir burak olarak kullanmışlardır. Sahip olduğumuz imkanlara Hakkın rızasını gözeterek kullanır ve değerlendirirsek, ne hayatımızı boşa geçirmiş oluruz nede ahiretimizi mahvetmiş oluruz. Bu bermuda şeytan üçgeninden dolayı yıkılan yuvalar, harcanan ömürler, aile içi huzursuzluklar toplumu malesef yok etmiş sosyalleşme adı altında antisosyal bir kişilikler ortaya çıkmıştır.
Teknolojinin en iyilerini kullanmamız ve yaşantımızda bir araç olarak yer vermemiz gerekmektedir. Teknoloji hayatımız değil, hayatımızı ve ahiretimizi güzelleştiren bir araç olarak kullanmamız gerekmektedir. Bir bıçağı düşünün; bıçak annemizin elinde yemek hazırlıyor, kasabın elinde rızkına vesile oluyor, doktorun elinde bir canın kurtulmasına vesile oluyor ve bir katilin elinde bir insanın öldürülmesine sebep oluyor. Kullanılan bıçak aynı bıcak ama kişinin kafa ve gönül yapısı neye meyilliyse elindeki bıçak ona göre şekil alıyor. Bizlerde müslüman olarak kafa ve gönül yapımızın Kuran’a ve Sünnet’e göre şekillenmesi ve sahip olduğumuz değerlerinde bu ölçülere ve Allah’ın rızasına uygun şekilde şekillenmesi gerekmektedir.
Kırmızıgül ilahi Fm olarakta bizler sanal dediğimiz internet aleminde toplumun bu ölçü içerisinde hareket etmesi için gerek sosyal medya sayfalarımızdan gerekse radyo programlarımızda bu konuyu dile getiriyor ve ifade ediyoruz. Gönül rahatlığıylada http://www.kirmizigulfm.com/radyo ) adresinden Kırmızıgül ilahi fm’i ailenizle birlikte dinleyebilir programlarımızı takip edebilirsiniz. Rabbim bizleri yaptığı işleri kendi rızasında olan kullarından eylesin. Selam ve Dua ile.
Kaynak: http://www.kirmizigulfm.com/bermuda-seytan-ucgeni-internetcep-telefonu-sosyal-medya/

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top